antikasaker

Just another WordPress.com site

Duka upp med glas

leave a comment »

glas

Glas går att använda varje dag, både till fest och vardag. Det blir mycket snyggare och mer klass när dukningen görs med klassiska designföremål. Och det behöver inte kosta så mycket mer än dina vanliga skålar, bringare eller porslinsbehållare.

Ishinken hör sommaren till, så varför inte skaffa en stilren från Orrefors med en snygg tång att greppa isen med. Behållaren kan lätt stå framme på bordet hela sommaren och fyllas på efter behov. Denna rymmer cirka en liter.

Socker till kaffet kan också serveras snyggt, vad sägs om en sockerskål i kristall? Ett måste när du bjuder på kaffe till kalaset. Just denna är av utländsk ursprung. Till den hör naturligtvis en sockertång från 1800-talet, ganska billiga att få tag på.

Karaffen är en klassiker och väldigt populär. Särskilt när den har avfasade sidor och dekorationer. Passar både som prydnad och att fylla med exempelvis likör, vatten eller varför inte whisky? Rengör bara noga när karaffen är tömd.

Sockerskål och gräddskål i kristall är snyggt på bjudningen. Det finns natuligtvis även dricksglas att få tag på. Själv tycker jag dock att de röda Reijmyreglasen är vackrast.

http://www.modighus.se

Advertisements

Written by hnordell

April 28, 2011 at 9:20 am

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: